sunnuntai 15. toukokuuta 2011

WaDD 2011

Noniin vuoden 2011 WaDD pidetty. Maaliviivalle jäis sitten aika lailla autoja ja autojen lukumäärä kuivu 4 autoon..
Mutta jos määrä pysy pienenä niin laatu oli sitäkin korkeempi :D

Penkitettävät autot oli
Mielty omalla 90-luvun lookerilla. Auto on valmistunut vuonna 1990 ja sen jälkeen ajeltu pitkin ja poikin. Nytte tuli sitten tilaisuus päästä rullille kattoon mita 88 kone antaa.
Ensin kokeiltiin vain katsoa mitä seokset näyttää ja kuten normaalisti niin keskikaasari osaa olla haastava. Eka veto antokin sitten jotain 62-63 heppaa. Seokset oli rikkaan puolella ja yritettiinkin sitten pistää pikkasen pienempää suutinta mutta teho ei noussu hirveesti. Paras tulos tais ollakkin sitten 65 WHP siis noin 75 koneheppaa. Ok lukema jos muistetaan kone ollu ajossa kohta 20vuotta..Seuraavaksi olikin sitten Pep vuorossaan emännän kauppkassilla. Koneeseen oli talven aikana muutettu puristus suhde ylemääksi noin 10:1 johonkin kahdetoista hujakoille ja kansien kanavia oli putsauksen sijaan hakattu pikkasen isommaksi. Allekirjottanu näki kannet ja oli omasta mielestä ok näköset ja pientä tehon nousua oli odotettavissa... Kunnes auto penkitettiin ekan kerran ja tulos oli 120whp... Mitä V***** tais olla auton omistajan ja pakko myöntää penkittäjän huulilla. Koska moottori tuntui puutuvan kierroksilla alkoin vien etsintä. Itsellä oli tunne että vika on jakajassa koska olen itte törmänny ongelmiin näiden kanssa. Vaihto old school kärki jakajaan mutta ongelma ei ratkennu.. Kokeiltiin eri ennakoita ja ainut tehon nousu saavutettiin Pepin kanssa yhteistyössä insinööri optimoitu Stinger putki. Tämä anto 5hv nousun näillä säädöillä.. Mutta 125hv tehonousu ei hirveesti hymyilyttäny..
Vian etsinnän aikana joku ehdotti kaasuvajjerin tai läppien liike radan tarkistusta.. Tämä tyrmättiin koska tämä oli kokeiltu ja tarksitettu moottorin starttaus vaiheessa..

Mutta ku muuta ide ei enää keksitty päätettin tuokin vielä kokeilla... Ja vika oli sielä. Läpät aukes noin puoleen väliin... Eka veto antoi kiristetyllä vaijerilla antoi 142hv jos muistan oikein. Ennakon säädöllä saatiin lukema nouseen 148 takapyörä hevosvoimaan.. Kylläpä täytyy sanoa että hymy löytyi takas pepin naamalle.
Viime vuoden paras eto oli antanu 138 whp joten 10hv löyty enemmän viime vuodesta. Tätä rataa niin 200 konehepan rajapyykki lähestyy nopeeta.. Pakosarjojen optimointi jäi sitten  koska vian etsintään meni se oma aikansa. Mutta Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Tiedän että koneessa on potentiaalia löytyy vielä lisää..


 Seuraava potilas olikin sitten Maran TS ovaali projekti nimeltään Magia Negra. Tämä auto on aina potenu jonkinlaista ramppi kuumetta ja viime tinkaan meni tämän vuoden WaDD starttikin.. Ehtipä viikolla haljeta yksi sylinteri putkikin ennenkuin säädöt löytyi.
Penkissä auto alkaskin heti nikotteleen ja selvää syytä tuolle ei löytyny mutta moottorin lämmettyä ongelma hävisi.. Oliskohan ollu muutetut kylmä käynistys joka temppuili...
Lämmitys ajon jälkeen saatiin säätäjän ja omistajan suureksi yllätykseksi uusi ennätys.. Huimat 327 pyöräheppaa 1.2bar ahdoilla... Hyvä lukema ja "vapari" tehokin oli hyvällä tasolla...
Tästä on hyvä jatko virittää jos haluaa..


 Viimeisenä vuorossa oli Porin poika Kepjake Varikkom pimujen kera. Moottori lämmitttely antoi odottaa että nytte aletaan olemaan lähellä sitä 200whp rajaa jota penkissä tavotellaan toista kesää putkeen.
Ekat varovaiset vedot näytti lamdan suhteen ok:lta veto auleella mutta tehon mittaus näytti sitten loppu kierroksilla yllättävän laihalle menon.. Ilma suuttimien vaihto ei korjannu asiaa ollenkaan ja myös viimeisissä koeajoissa huomattiin että bensapaineissa oli jotain häikkää.. Parhaaksi ja ainoaksi "koevedoksi" jäi 164whp lukema..
Mutta turha oli alkaa konetta huudattaan moottori rikon uhalla..

 164 pyörähevosvoiman lukemalla Kepajake vei nenän edestä paruzzin 100€ lahjakortin.


Sitten lopuksi yleisiä kuvia. Kiitos lummelle valokuvista koska itte ei tullu edes kameraa esille otettua..
Syksyllä sitten pidetään kekkereet uudestaan jos saadaan porukkaa kasaan. 4 autoa oli vähä mutta autojen keskiarvo teho ei koskaan varmaa ollut näin hyvä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti